Arrangemang

Kalendarium 2022

27 augusti: Mat, vin, musik!

Biljetter: Boka här

Askanäs Kammarmusikfestival (https://www.askanasfestival.com/) bjuder in till en mat, vin och musikkväll! Tillsammans med en sommelier och en professionell kock har man skapat ett program där musiken samspelar med mat och dryck. I biljetten ingår en mindre vinprovning, några tilltugg samt konsert.

Medverkande:

Niklas Skagstedt –  sommelier 

Magnus Sandström – kock

Victor Josephson – klarinett

Brusk Zanganeh – violin

Andreas Lavotha  – cello

Christopher Hästbacka – piano 

66A1226-1024x683.jpg

————————-

19 maj: Gränser, musik och konst med årets Veronica Öhman-stipendiater

Biljetter: Boka här

Fredrika Bremer Förbundets Stipendiestiftelse förvaltar flera stiftelser och delar årligen ut omkring 100 studiestipendier. Från och med 2021 förvaltar vi även Veronica Öhmans Stipendiestiftelse, som har som ändamål att uppmuntra unga kvinnor som utbildar sig inom musik- och kulturområdet. I år har för första gången fyra stipendiater utsetts och de presenterar tillsammans föreställningen Gränser där musik och konst samverkar.

————————-

11 maj: Julius och Nils Westerdahls stiftelse årliga stipendieutdelning och konsert (endast inbjudna gäster)

Stipendieutdelningen är åter tillbaks i sin vanliga form på Julius Hus. Det är åttonde året i rad som Stiftelsen delar ut stipendier till unga lovande musiker. Detta år så är har följande elever från Södra Latins musikklasser mottagit stipendier: Agnes Fältman (piano), Signe Levin (violin), Zacharias Frato (valthorn) och Irma Swedrup (sång).

————————-

Tesalonger

Kära musik- och tesalongsvänner i Julius Hus!

Vi ber härmed att få meddela att våra tesalonger kommer senare i höst på grund av administrativa och byggnadstekniska orsaker.

Med vänliga hälsningar,

Ann H.